σχολή χορού zumba

Zumba Fitness

Την δεκαετία του ’80 ήταν το αερόμπικ. Ακολούθησε το step, η yoga, το pilates και πολλά άλλα. Η zumba αποτελεί την τελευταία μόδα στη γυμναστική, έχοντας κερδίσει τις καρδιές και τα… σώματα εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο. Δικαίως;

Η Zumba αποτελεί ένα πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει στοιχεία από αερόμπικ και χορούς. Στις χορογραφίες ενσωματώνονται στοιχεία από: hip hop, salsa, reggeaton,merengue,πολεμικές τέχνες, ακόμα και χορό της κοιλιάς bellydance και Bollywood.

Περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν μαθήματα zumba® σε περισσότερες από 150 χώρες.

Το 1986 ο δάσκαλος αερόμπικ Alberto “Beto” Perez είχε ξεχάσει την κασέτα μουσικής για το μάθημά του. Έτσι, για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του μαθήματος, χρησιμοποίησε τις κασέτες που είχε μαζί του εκείνη την ημέρα, μεταξύ των οποίων σάλσα και meringue και αυτοσχεδίασε, προσαρμόζοντάς το σε αυτή τη μουσική. Η τάξη του το λάτρεψε και έτσι γεννήθηκε το Zumba®Fitness. Στη συνέχεια καθιέρωσε τέτοιου είδους μαθήματα στην Κολομβία και το 2001 μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου έκανε γνωστή την μέθοδό του.

Χορός ή γυμναστική;

Το Ζumba® fitness δεν είναι μάθημα χορού αλλά πρόγραμμα γυμναστικής. «Ωστόσο, ο ασκούμενος αποκτά μια βασική γνώση ρυθμών και χορών, αποκτώντας μια σχετική χορευτική δεινότητα!»

«Το Zumba® Fitness είναι η πιο διασκεδαστική μορφή άσκησης με σλόγκαν “Ditch the workout… Join to the Party” (Αφήστε την προπόνηση και πιάστε το πάρτι), διότι πραγματικά ο ασκούμενος έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα πάρτι, χορεύει και δεν ανυπομονεί να τελειώσει το «μαρτύριό» του, κοιτάζοντας συνεχώς το ρολόι, όπως στα υπόλοιπα είδη γυμναστικής!!

Αποτελέσματα

Η ευχάριστη φύση του μαθήματος δεν το καθιστά λιγότερο αποτελεσματικό, πρόκειται για ένα είδος διαλειμματικής προπόνησης, όπου εναλλάσσονται αργοί και γρήγοροι ρυθμοί, καθιστώντας το ιδιαίτερα δυνατό στην καύση θερμίδων, με πολλαπλά οφέλη: Γυμνάζει ταυτόχρονα όλο το σώμα με έμφαση, λόγω των λάτιν ρυθμών, στους γλουτούς και τους κοιλιακούς. Συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της αντοχής του μυϊκού συντονισμού, της ευλυγισίας και του κυκλοφορικού, ενδυναμώνοντας την καρδιά και τους πνεύμονες.

Το  Zumba®  δεν δρα μόνο στην υγεία του σώματος αλλά και της ψυχής. Αυτό που καθιστά το zumba® τόσο δημοφιλές και απαραίτητο, ειδικά στην εποχή μας, είναι η ικανότητα να δημιουργεί ευχάριστη διάθεση στον ασκούμενο και να μειώνει το στρες, καθιστώντας το ένα είδος ψυχοθεραπείας!

Για όσους αναρωτιούνται πόσες θερμίδες “καίγονται” κατά την διάρκεια ενός μαθήματος zumba®, αν και κάποιοι “ειδικοί” θα απαντήσουν ότι χάνονται περί τις 400 με 800 θερμίδες ανά ώρα, κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβές καθώς εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο και την ένταση του προγράμματος.

Τι περιμένετε λοιπόν??? Ξεκινήστε τώρα το πρώτο σας μάθημα στην Instep..και απογειωθείτε….!!