Συμβουλευτική Αγωγή

ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ

Η Έλενα Κουρούμαλη  είναι Πτυχιούχος  Ψυχολογίας  Αθηνών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ταξίδεψε στην Αγγλία  όπου παρακολούθησε το μεταπτυχικό πρόγραμμα Εφαρμοσμένη Ψυχολογία στο Παιδί και στην Εκπαίδευση( McS Εducational and Child Applied Psychology)

Σήμερα είναι ιδιοκτήτρια των σχολών  Ιnstep  Πετρούπολης και Περιστερίου ενώ παράλληλα εργάζεται ως Σχολική Ψυχολόγος σε ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Η Συμβουλευτική γονέων έχει στόχο την αναγνώριση και διαχείριση των δυσκολιών του παιδιού , έχει στόχο  να βοηθήσει τους γονείς  να καταλάβουν  καλύτερα  τις συμπεριφορές και τις αντιδράσεις των παιδιών τους  προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν δίπλα τους.  Να τους δώσει τα εφόδια  να τα καθοδηγήσουν σε προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα .  Να τα βοηθήσουν να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές σχέσεις τους, να -αντιμετωπίσουν κρίσεις , να λάβουν αποφάσεις , να αναπτύξουν την αυτογνωσία τους.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τα τμήματα συμβουλευτικής  για παιδιά έχουν ως στόχο να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να επεξεργαστούν θέματα που τα απασχολούν διευκολύνοντας την ομαλή κοινωνικοποίησή τους.  Να γνωρίσουν εξελικτικά και να αποδεχτούν τον εαυτό τους με απώτερο στόχο να διαμορφώσουν υγιείς στάσεις ζωής. Να αναπτύξουν θετική εικόνα για τον εαυτό τους και να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προσωπικών, οικογενειακών ή και κοινωνικών προβλημάτων της ζωής. Να προσαρμοστούν στο σχολικό περιβάλλον με στόχο την εκπαιδευτική και κοινωνική τους πρόοδο και εξέλιξη. Να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν τη λήψη ορθολογιστικών αποφάσεων, είτε αυτές αφορούν εκπαιδευτικά είτε προσωπικά θέματα. Να αναγνωρίσουν τις ατομικές τους δυνατότητες, ενδιαφέροντα, δεξιότητες και κλίσεις, να γνωρίσουν τη φύση και τις απαιτήσεις διαφόρων επαγγελμά­των, καθώς και τις σύγχρονες κοινωνικό-οικονομικές και πολιτισμικές εξελίξεις, ώστε να οδηγηθούν σε ορθές εκπαιδευτικές επιλογές.  Τα τμήματα συμβουλευτικής για παιδιά έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών καθώς και την ψυχολογική ενίσχυση τους σε θέματα που αφορούν την ανακύκλωση, την  αποδοχή της διαφορετικότητας, την ενημέρωση σχετικά με το σχολικό εκφοβισμό, τους κινδύνους  πλοήγησης στο διαδίκτυο και πολλά άλλα…

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Οι κύκλοι σεμιναρίων για γονείς έχουν ενημερωτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα. Οι παρουσιάσεις υποστηρίζονται από εποπτικό υλικό . Στο τέλος των εισηγήσεων  ακολουθεί συζήτηση και υποβολή ερωτήσεων. Αναπτύσσονται θέματα όπως : bullying, παιδί στο διαδίκτυο, παιδί και άθληση, χορός ως μέσο θεραπείας , η πρώτη μέρα στο σχολείο, κατανοώντας και αντιμετωπίζοντας το θυμό, επιλύοντας δημιουργικά τις συγκρούσεις  και πολλά άλλα.