σχολή χορού hip hop

Hip-Hop

Το Hip-hop εξελίχθηκε τη δεκαετία του ’70 παράλληλα με τη μουσική Hip-hop και -όσο παράδοξο κι αν φαίνεται- με την Jazz μουσική του δρόμου.

O χορός hip-hop εξελίσσεται παράλληλα με τη μουσική hip-hop και είναι αλληλένδετος με τα graffiti. Η μουσική και χορευτική εξέλιξη διαδίδεται σαν κουλτούρα παγκοσμίως, μέσω της τηλεόρασης και των μουσικών video-clips.

Η μουσική hip hop είναι ένα φεστιβάλ διαφορετικότητας. Κανένας σπουδαίος MC δεν θυμίζει κάποιον άλλο, ακριβώς επειδή η μουσική και το στιλ τους επηρεάζονται από διαφορετικά περιβάλλοντα και συνήθειες.

Για να μπορέσετε να μάθετε Hip-Hop, θα μάθετε συνδυασμούς κινήσεων, οι οποίοι θα μπουν σε μία σειρά δημιουργώντας μία χορογραφία, την οποία θα μπορείτε να τροποποιείτε και να αυτοσχεδιάζετε σε αυτήν.

σχολή χορού breakdance

Breakdance

To Break dance ή αλλιώς B-boying είναι ένα είδος του χορού που περιέχεται στο Street Dance και δημιουργήθηκε στην Νέα Υόρκη από νέους Αφροαμερικανούς και Λατίνους την δεκαετία του 1970.Για να κερδίσει την προσοχή και την δημοτικότητα στα μέσα ενημέρωσης,ο χορός αυτός εξαπλώθηκε παγκοσμίως στην Νότια Κορέα,στην Αγγλία,στην Γερμανία,στην Γαλλία,στην Ρωσία και την Ιαπωνία.Το Break dance αποτελείται από τέσσερα βασικά στοιχεία:το toprock,downrock,power moves και freezes.O χορός αυτός περιέχει Χιπ χοπ και breakbeats παρ’ ότι οι σύγχρονες τάσεις επιτρέπουν μια πιο ευρύτερη ποικιλία μουσικής.

Ένας επαγγελματίας χορευτής ονομάζεται b-boy ή b-girl ή breaker.Ωστόσο,ο όρος “Break dance” χρησιμοποιείται για να δηλώσει τον χορό “B-boying” και το “breaking” όπου αυτοί είναι και οι αρχικοί του όροι.Εξάλλου αυτολυς τους όρους προτίμάν να τους χρησιμοποιούν από την πλειοψηφία των επαγγελματιών.